Активности

СОУ Перо наков

На литературен натпревар за ученици на тема “Една ноќ во Библиотеката” организиран од Библиотека “Тане Георгиевски”, а по повод МЕСЕЦОТ НА КНИГАТА, наградени се нашите ученици:
ПРОЗА
ВТОРО МЕСТО: Стефанија Мартиновска
СОУ “Перо Наков” – Куманово
Ментор: Сандра Стојковска
ТРЕТО МЕСТО: Јована Раденковиќ
СОУ “Перо Наков” – Куманово
Ментор: Фросина Милошевска
ТРЕТО МЕСТО: Тамара Трајковска
СОУ “Перо Наков” – Куманово
Ментор: Сандра Стојковска
ТРЕТО МЕСТО: Луна Димковска
СОУ “Перо Наков” – Куманово
Ментор: Сандра Стојковска
ПОЕЗИЈА
ТРЕТО МЕСТО: Мила Денчиќ
СОУ “Перо Наков” – Куманово
Ментор: Сандра Стојковска
 
Наградени наши ученици и нивни дела од Библиотека “Тане Георгиевски” по повод МЕСЕЦОТ НА КНИГАТА, на тема - "Една ноќ во Библиотеката".
2-ро место: Грегор Пешевски
СОУ"Перо Наков" IV1
Ментор: Маја Вељковиќ

 

2-ро место: Исидора Божиновска
СОУ"Перо Наков" III1
Ментор: Маја Вељковиќ, Милена Арсовска

 

3-то место: Кристијан Додевски
СОУ"Перо Наков" IV1
Ментор: Маја Вељковиќ

 

НАЈУНИКАТНА ТВОРБА!!!
Исидора Божиновска
СОУ"Перо Наков" III1
Ментор: Маја Вељковиќ, Милена Арсовска
312867092_483912270429590_3282910188955442030_n.jpg312970231_483912250429592_3653149364400515757_n.jpg313188191_483912240429593_3283930023392035137_n.jpg

 

 

 

 

 

Црвен крст на Р.С.Македонија - општинска организација Куманово во соработка со Општински совет за превенција на детско престапништво Куманово по повод 18-ти Октомври Светскиот ден на борбата против трговијата со луѓе, организираше трибина на тема „Трговија со луѓе“ во Занаетчиски Дом на 18.10.2022 каде што учество имаа и ученици и наставници од СОУ „Перо Наков“

312175180_556305299829880_5088348920648025494_n.jpg312317928_556305406496536_2926685300406523809_n.jpg

 

Search